Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pettersson klippte bandet

Annons

-Det var Kjell Nyqvist i Väsman Invest och kommunens näringslivschef Torbjörn Hammar som fick nys om den här etableringen. Det känns roligt när man som jag bor i Ludvika att få kontoret hit, säger Lars Lindblom som tills vidare också kommer att arbeta vidare som Industrichef i Samhall under den tid det tar att bygga upp verksamheten.

WEB:s huvudkontor och adress finns hos Samarkand2015 i Kasttjärnsparken men bolagets säte är Holland.

Lindblom berättade vid invigningen att Workability Europé, WE, har 35 medlemsföretag med 1,2 miljoner anställda i ett 20-tal europeiska länder. Företagen verkar inom arbetsmarknaden för funktionshindrade. Det svenska medlemsföretaget är Samhall.

-Vi är det tredje största socialt verksamma företaget i världen, sa Lindblom.

WE:s nya dotterbolaget WEB ska arbeta ned att sluta affärskontrakt för att tillvarata medlemsföretagens intressen.

-Det finns en stor potential att samverka vid inköp. Det handlar om affärer värda tiotals miljoner vardera och hittills har WEB arbetat med Microsoft, Dell, före detta IBM som nu heter Leveno och nu tittar vi på möjligheter till saminköp inom fordon och bränslen. Det finns stora möjligheter i detta för medlemsföretagen men naturligtvis också stora svårigheter att övervinna, säger Lindblom som nu arbetar efter en affärsplan för de närmaste fyra åren.

WEB har kontor i Ludvika, Spanien, Holland och Irland.

-Det är roligt att delta i denna invigning, tänk att få hit ett huvudkontor till ett multinationellt samarbete med 1,2 miljoner anställda. Det är positivt för Ludvika. Nu ska vi börja tvätta bort allt som förknippas som negativt med Ludvika från jordens yta, lovade Pettersson som överlämnade en blomma och en tavla av Ing-Britt Svensson som invigningsgåva.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons