Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petter - idéspruta med passion för stolar

Annons

Den stora passionen just nu är stolar. På laduväggen hänger en gammal solstol kallad Vilstol för änglar. I ladan samlas allt som någon gång kan vara bra att ha. Grannar och vänner brukar också se till att förrådet är välfyllt.

Väggen har fått bjuda på luffarschack, lotteri och annat. Det börjar bli press från de promenerande att attraktionerna ska bytas ut med jämna mellanrum men han har några idéer på lut.

Petter Börjesson är idékläckare och engagerad i att locka folk till kommunen. Han siffer ofta i trädgården och diskuterar med grannarna. Gagnefs hästvecka är en idé som blivit verklighet. Nu pratas det om specialaffärer. De finns inom dykning, motorcyklar och fiske och kan kanske samlas på något sätt.

- Adelborgmuséet är ett roligt exempel. Det är mer känt utomlands. Jag gör många sökningar på internet och i Tjeckien är Adelborg och knyppling stort, berättar Petter.

Till vardags arbetar han med kreativitet, föreläser och undervisar.

- Jag har tittat på ett hundratal kreativa metoder, det finns tre eller fyra gemensamma nämnare, säger han. Vad han vet är han först med att studera kreativitet ur denna vinkel.

Att prova ytterligheter är spännande.

- Om man har lite pengar och ger bort dem ska man få mer, sägs det. Petter har provat genom att skapa ett bidrag som kan sökas av de som verkligen vill något.

Bidrag har delats ut. Någon ekonomisk utdelning har Petter inte fått men många nya kontakter och spontana telefonsamtal.

- Det är som en hobby, jag har ingen annan, och jag får många nya samtalsämnen, förklarar Petter som också ser en vision om en rolig bok.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons