Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalen sluter upp bakom socialchefen

Annons

Det har uppstått en konflikt om vem som ska vara socialchef i Borlänge kommun. Politiskt råder delade meningar. Men personalen, och facken, visar enad front och sluter upp bakom tillförordnade chefen Lena Angberg.

Tidningen berättade i går att en enig socialnämnd vill att den nya chefen rekryteras externt. Nämnden har inget emot Lena Angberg, som produktionsstyrelsen vill anställa.

Men nämnden menar, enligt ordförande Kristina Svensson (s), att det behövs nya ögon, en kraft utifrån, då verksamheten står inför ett stort förändringsarbete.

Personalen är av en helt annan åsikt.

-Lena Angberg har vårt förtroende och vårt stöd, säger Gunilla Liss, SKTF.

De fackliga organisationerna är överens, inför de mbl-förhandlingar som ska ske kommande vecka. Den 8 februari beslutar kommunstyrelsen slutligen om tillsättningen. Personalen är förvånad över socialnämndens agerande, och att nämnden går helt emot vad personalen anser.

-Det här handlar inte om oss. Det är politik. Det är en konflikt i det politiska styrsystemet i Borlänge, säger Thomas Berg och menar att man aldrig tidigare inom förvaltningen varit så överens i en fråga som nu.

Rekryteringen av socialchef har pågått under en längre tid, det har funnits heta kandidater, men av en eller annan orsak har de fallit ifrån.

En rekryteringsfirma anlitades. Men slutresultatet blir ändå en intern lösning. När Lena Angberg tillfrågades, och tackade ja, hälsades det med tillfredsställelse bland de anställda.

-Så här gör man inte, säger en kritisk Thomas Berg med adress till socialnämnden.

Kommunalrådet Leif Lindström (v), även vice ordförande i produktionsstyrelsen, tycker att det är tråkigt att den här situationen har uppstått:

-Ja, det är olyckligt att det har blivit en personfråga.

KOMMUNALRÅD LEIF LINDSTRÖM (V) JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons