Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionsspararen väljer att resa

/
  • Resglad pensionär. 72-åriga Gunnel Serner från Falun gör det som blivande pensionärer helst vill göra, resa. Förra året var hon till Paris, i våras besökte hon Prag. Snart bär det av till Italien och senare Australien.  Foto: Janne Eriksson

Annons

I våras besökte hon Prag, i september ska hon vandra i norra Italien och i jul reser hon till Australien. Gunnel Serner från Falun gör det de flesta önskar för sin pension - reser.

- Jag har alltid gillat att resa. Förut när barnen var små blev det mest sol- och badresor. Nu söker jag någonting annat, upplevelser och kultur, säger Gunnel som pensionsparat och då och då jobbar extra som distriktssjuksköterska. Resorna gör hon tillsammans med väninnor eller barnen.

- När min man levde reste vi tillsammans. Bland annat till ena dottern som bor i Australien. Där har jag varit sex gånger, säger Gunnel som dessutom hunnit med resor till bland annat Indien, Brasilien och Kina.

När AMF Pension i en undersökning frågade 2000 pensionssparande svenskar svarade tre av fyra att de skulle välja att resa om de skulle få en högre pension än de räknat med. Att ge pengar till barn och barnbarn kom på andra plats. Enligt undersökningen är personer i Dalarna mest givmilda i landet.

- Där har många kryssat i att man vill ge pengar till barn och barnbarn, men även i Dalarna är resor i särklass populärast, säger Anna Allerstrand, ekonom på AMF Pension.

Mer läsning

Annons