Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionerade lärare läser sagor

Annons

Lennart Jansson läser ur sin egen bok och de tre damerna skrattar gott åt historien om en liten flugas matintag.

Den lilla sagoboken i miniformat är en av 27 som Lennart är pappa till och de tillkom under den period då han var speciallärare i Lernbo. Bill - kaninen som ville flyga, Rapp - den kloka kopparödlan och Lock - den lilla spindeln är andra titlar.

De finns inte utgivna men har barnen i Smedjebacken tur kanske sagofarbror Lennart Jansson läser ur någon av dem. Han ska nämligen tillsammans med tre andra pensionerade lärare hålla i sagostunder på lördagarna.

Det var dessa tre sagotanter som önskade höra Lennart läsa högt på måndagen då de träffades för att prata ihop sig om det nya konceptet på biblioteket, som är ett arrangemang mellan ABF och kommunens kulturförvaltning.

- Vi har för avsikt att köra lördagar klockan 11.00 med start den 13 januari. Vid fyra tillfällen, en gång i månaden, blir det sagostunder fram till den 21 april, säger Eva Långberg på ABF.

- Det stämmer in med ABF:s tankar att även få vuxna att läsa mer för sina barn. När jag sådde ett frö hos lärarna var de kvicka att säga ja!

-Gruppen vi vänder oss till är tre- till sex-åringar men det är helt okej om de som kommer är 65 år också, säger Marie Eriksson glatt som är verksamhetsansvarig på biblioteket.

De fyra pensionärerna räknar med att läsa några av sina favoriter och dit hör bland annat Astrid Lindgren, Alfons Åberg och H C Andersen.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons