Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärsmaten ska lagas i Gagnef

Annons

Beslutet, som tagits efter en översyn av kostverksamheten i kommunen, innebär att produktionsköken i Djuråsskolan och Mockfjärdsskolan bibehålls och att 900 000 kronor satsas på en ombyggnad.

Samtidigt klubbade fullmäktige att Tjärnsjögårdens kök ska byggas om för 760 000 kronor. De arbetena, som ska inledas under hösten, är en konsekvens av att Arbetsmiljöverket vid en inspektion påtalat brister i såväl Tjärnsjögårdens som Djuråsskolans kök.

Under fullmäktiges behandling av de här ärendena betonade kommunalrådet Anders Ahlgren (c) att det nuvarande systemet med kyld mat fungerar bra och att maten håller hög kvalitet.

- Redan när vi tog det beslutet var vi överens om att se över om tillagningen kunde ske på hemmaplan. Det här beslutet syftar till att korta transporterna, sade han och tillade att maten i dag tillagas i Sala och transporteras till Gagnef via Malung.

- Genom att laga maten i Gagnef säkrar vi lokala arbetstillfällen, samtidigt som förändringen ger en årlig kostnadsreduktion på mellan 230 000 och 250 000 kronor, fortsatte han.

Efter ett förslag från Jaak Kerstell (c) fördes det till protokollet att båda besluten var enhälliga.

400 firade nationaldagen

u Ungefär 400 personer, fler än någonsin tidigare, deltog i nationaldagsfirandet vid Stuggu i Gagnef. Ett hälsningsanförande hölls av kommunfullmäktiges ordförande Håkan Spännar och ett högtidstal av Lena Nordesjö. Gagnefs folkdanslag uppträdde och kyrkokören sjöng under ledning av Torbjörn Cervin.

Deltagarna tågade från kyrkan till Stuggu. I täten för processionen gick Lisa och Harri Wiklund med hästen Calle, tätt följda av åtta slagverkselever från musikskolan, lottorna, hemvärnet, danslaget, Röda Korset några veteranbilar och allmänheten.

-Det stora intresset kanske berodde på hemvärnets nya huvudbonader, bruna baskrar, spekulerar Leif Lorentzon, ordförande i arrangerande Gagnefs hembygdsförening.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons