Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar försvann från konto

Annons

Det var godeman till en brukare, som bor i egen villa i en by i kommunen och som har insatser från hemtjänst och nattpatrull, som upptäckte att det försvunnit 10200 kronor från brukarens konto.

Godemannen kontaktade en enhetschef och rapporterade upptäckten av de förvunna pengarna.

Enlig godemannen har pengarna tagits ut i omgångar fyra dagar i rad i bakautomaten vid Jungfrurondellen under en vecka i november.

Den 3 november klockan 20.42 togs 3000 kronor ut, den 4 november klockan 19.41 togs 5000 kronor ut, dagen därpå klockan 19.48 togs 1100 kronor ut och den 6 november klockan 06.11 togs 1100 kronor ut.

Eftersom det handlar om misstänkt ekonomiskt övergrepp har enhetschefen anmält ärendet enligt Lex Sarah.

-Det hela är beklagligt, och problematiskt för det är väldigt mycket folk som rör sig kring den här brukaren, säger Per Pettersson, omvårdnadsförvaltningen.

Hemtjänsten gör tre besök per dag hos den aktuelle brukaren som även får hjälp av nattpatrull. Dessutom kommer vänner på besök flera gånger om dagen.

Enligt reglerna får inte kommunens personal ta emot koden till ett kontokort och åka och ta ut pengar åt en brukare. Brukaren själv måste följa med och slå koden.

I det aktuella fallet är det helt uteslutet att brukaren på egen hand ska ha tagit sig till bankautomaten och tagit ut pengarna fyra dagar i rad.

-Vi har polisanmält ärendet och kan inte göra så mycket mer. Fallet kommmer att presenteras för socialnämnden den 20 december. Jag hoppas att förvaltningen går fri i det här, säger Pettersson.

KÄLLA: WIKIPEDIA MATS NILSSON

Mer läsning

Annons