Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar - ett smörjmedel

Annons

Är bovarna smartare och mer välorganiserade än polisen? Var är de över 500 miljoner kronor som rånare kommit över genom några års ohederligt arbete?

Smörjmedlet för känslig information heter pengar och brudar. Kan det vara poliser, tullare och väktare etcetera som varit utsatta för försök till bestickning, att ge en muta? Om eventuella mutor uppgått till 100 miljoner kronor, vilka fick resten?

Polisledningen tycks sakna rimlig kontroll av sina anställda. En före detta polis, delägare i en porrklubb, uppges vara värvad som medhjälpare till en kriminell 45-åring. Polisen uppges ha varit nyckelperson i kampen mot den organiserade brottsligheten med kunskaper om vilka som varit tjallare, infiltratörer och informatörer i den undre världen. Dessutom har han jagats av kronofogden. Har inte polisledningen haft en susning om detta?

En arbetsgrupp från alliansen skriver att polisen ska finnas över hela Sverige, dygnet runt, året runt. Uppklarningsprocenten behöver öka och synligheten ute i samhället förbättras. En bra målsättning. Men berätta hur ni skapar en polisledning som driver den riktigt tunga bovjakten!

TAGE SANDMARK

Mer läsning

Annons