Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peace & Love populärare än "Henke"

Annons

En biljett till årets upplaga av Borlängefestivalen Peace & Love är just nu landets hetaste. Förköpsbiljetterna till lördagen är slut och enligt biljettdistributören Ticnet är det fler som bokar biljetter till Peace & Love än till klassiska Arvikafestivalen.

- Rent kommersiellt känns det kul, men jag har alltid sett Peace & Love som något mer än en festival, säger kreative ledaren Jesper Heed.

Enligt honom säljer man dag- ligen runt 1000 biljetter. Totalt har runt 9000 förköpsbiljetter släppts och till lördagen tog förköpsbiljetterna slut i går. Nu finns bara tvådagarspasset och fredagsbiljetterna kvar.

- Vill man komma in på lör- dagen får man köa. Vi kommer att släppa biljetter i entrén i mån av plats, förklarar Sara Olsson.

Peace & Love är för närvar- ande populärare än både Stockholms jazzfestival och Depeche mode på Stockholms Stadion. Dessutom är Peace & Love pop-ulärare än Hammarbys hemmamatch mot Helsingborg i Svenska cupen - en match där legenden "Henke" Larsson troligen spelar.

- "Henke" är en cool kille, men jag är inget fotbollsfan. Det som känns viktigast just nu är att vi lyckats få ihop fem dagar av kärlek, gemenskap och förståelse i Borlänge, säger Jesper Heed.

Hans förklaring till fest-ivalens popularitet är det starka startfältet med bland andra Patti Smith, New York Dolls, Ed Harcourt, Lena Philipsson, The Cardigans och Thåström och en massiv marknadsföringskampanj.

DANIEL SWEDIN

Mer läsning

Annons