Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patienterna i Dalarna nöjdare med sina akutmottagningar

Dalarnas akutmottagningar får gott betyg av patienterna. När det kommer till frågor om "kontinuitet och koordinering" är man till och med Sverigebäst.

Annons

Patienterna är nöjdare i Dalarna med sina akutmottagningar.

På onsdagen presenterade SKL, Sveriges kommuner och landsting, resultatet av den nationella patientenkät, besvarad av drygt 17 000 personer, som gjorts på landets samtliga 178 akutvårdsenheter.

Och Dalarnas akutmottagningar visar sig ligga bättre till på de flesta områden. De är till och med Sverigebäst på frågor om "kontinuitet och koordinering". Dalarna får även bra betyg när det gäller "respekt och bemötande", "tillgänglighet" och "helhetsintryck".

Inom alla parametrar är länet som sämst fyra bland de 21 landstingen/regionerna.Det är dimensionerna ”Information och kunskap” samt ”Emotionellt stöd”.

- Vi känner oss stolta och glada över att Dalarnas akutmottagningar uppnår så fina resultat i mätningen, våra medarbetare gör ett imponerande arbete, säger de tre verksamhetscheferna på akutmottagningarna i Dalarna – Åsa Hammarbäck, Falun, Thomas Lindberg, Mora och Marie-Louise Albertsson i Avesta – i ett pressmeddelande.

- Det som gläder oss mest är att vi har lyckats nå detta fina resultat, trots de utmaningar vi haft de senaste åren, fortsätter Åsa.

Man konstaterar att kombinationen ökat antal besökare, brist på vårdplatser och sjuksköterskor samt kommunernas förmåga att ta hem färdigbehandlade patienter i hög grad påverkar möjligheterna att ta hand om de akut vårdsökande.

- Det finns all anledning för våra medarbetare att känna sig stolta idag, säger Thomas Lindberg.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons