Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkeringsrutorna är på tok för små

Annons

Nu är det dags att någon öppnar munnen om alla parkeringsrutor som inte håller måtten.

Vem bestämmer måtten på alla dessa parkeringsutrymmen?

Dagens bilar är bredare än ni tror, de har också större dörrar.

Inte undra på att bilarna får många parkeringsskador. Det är besvärligt att ta sig i och ur när det finns andra bilar bredvid.

Vid lasarettet tror jag nog de tar rekordet. Så smala fickor att man bara har den vita linjen plus ett par centimeter på bägge sidorna att öppna dörren på, som gjort för skador på bilarna.

Där om någon stans borde man väl se över öppningsutrymmet runt bilarna. Vid en vårdinrättning borde ytorna runt bilarna vara extra breda, anser jag.

Inte nog med detta. Vi får lov att betala avgift för att få skador på våra bilar. Era mått för parkeringsrutorna borde ses över omgående. Bilar av i dag är större och bredare än på sjuttiotalet.

Ni måste förstå oss bilägare, att vi inte vill få en dörr in i sidan på bilen.

Ta en noga titt på parkeringen vid Coop, där har man gjort en extra linje, och den gjorde parkeringen blev mycket rymligare.

Bästa parkeringsytan är den som finns på olika storköpsställen, den så kallade familjeparkeringen. Stor yta runt bilen och ingen risk att av misstag slå dörren i grannens bil.

Ett förslag till hur till exempel lasarettets parkering kan bygas om: Ytan av tre rutor kan man göra om till två rutor, eller kanske av fyra rutor göra tre, då får både ni och vi en fin parkering.

BILÄGARE SOM MÅSTE PARKERA IBLAND

Mer läsning

Annons