Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappaledigt inte självklart

Annons

Synen på föräldraledighet genomgår en långsam förändring. 1974 var männens andel nära 0 procent, sex år senare hade den stigit till 5 procent och idag är den ungefär 12,5 procent. Vägen mot jämställdhet är alltså ganska långsam.

När Jämställdhetsombudsmannen Claes Borgström besökte Falun för ett drygt halvår sedan delade han in papporna i fyra grupper:

1. De som aldrig reflekterar över om de ska vara hemma - det ska självklart barnets mor vara.

2. De som vill, men inte vågar, bland annat för att attityden bland arbetskollegor och arbetsgivare är negativ.

3. De som tar ut bara litet föräldraledighet.

4. De som delar föräldraledigheten tämligen lika med modern.

Borgström anser att det är rätt att göra inskränkningar i föräldrars möjligheter att själva lägga upp sin föräldraledighet för att vrida samhällsutvecklingen i en mer jämställd riktning.

- Vi har massor med inskränkningar i våra rättigheter för att de samhälleliga värdena bedöms vara viktigare. Inte ens en fastighet vi äger får vi göra vad vi vill med. Det här är en sådan fråga där riksdagen har ett ansvar för att förändra samhället till det bättre.

Ytterligare en månad reserveras från årsskiftet för en av föräldrarna - i praktiken oftast fadern. Nu finns alltså möjlighet att ta ut två så kallade pappamånader.

Just större företags attityder till manliga anställda som blir pappor har behandlats i en stor studie vid Göteborgs universitet.

Resultatet är tämligen nedslående.

Mindre än var tjugonde företag ser pappaledighet som något positivt.

De flesta hamnar i gruppen som bara betraktar pappaledighet som något de enligt lag måste tillåta, medan vart tredje företag motarbetar pappor som vill vara hemma med sina barn.

Motarbetandet kan gå så till att företagen betonar bara koncentrerar sig på uppgifter som måste lösas, och inte på de anställdas livssituation.

Vanligt är också att företagen konstaterar att deras internationella konkurrenter inte "drabbas" av föräldraledigheter.

- Fackföreningarna är inte särskilt mycket bättre än företagen, säger forskaren Philip Hwang till Göteborgs-Posten.

Hwang anser att fackföreningar inte alls bevakar eller driver frågor som för småbarnsföräldrar är centrala i vardagslivet.

- Det kan handla om det dagliga slitet med lämning och hämtning på dagis, föräldramöten och så vidare. Hos fackförbunden hamnar inte dessa frågor långt ned - utan väldigt långt ned.

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons