Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappa frias från barnmisshandel

Annons

Den 32-årige småbarnspappa som åtalats misstänkt för att ha kylt ned sin femåriga dotter så kraftigt att hon fick livshotande skador frias av Sundsvalls tingsrätt.

Småbarnspappan var åtalad för att vid två tillfällen, i december 2005 och i maj 2006, ha skadat sin dotter genom att dels bränna henne med varmt vatten och för att ha kylt ner henne så svårt i ett kylskåp eller i kallt vatten att hon blev medvetslös.

Tingsrätten skriver i domen att det inte finns någon bevisning som binder mannen vid brotten. Han har inte heller pekats ut av dottern för att ha gjort henne illa och därför väljer rätten att ogilla åtalen för grov misshandel.

Mannen har under rättegången förnekat att han gjort sin dotter illa. Han har dock inte kunnat ge någon förklaring till skadorna. Vid båda tillfällena då flickan skadades var han ensam med henne.

Det var i juni 2006 som den då fyraåriga flickan kom till sjukhuset i Sundsvall. Hon var medvetslös och hade en kroppstemperatur som var så låg som 26 grader. Flickan svävade under några dygn mellan liv och död, men hon har nu återhämtat sig.

Mannen dömdes dock till dagsböter för våldsamt motstånd. Han satte sig till motvärn mot de poliser som grep honom misstänkt för grov misshandel mot dottern.

TT

Mer läsning

Annons