Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paola - äntligen tant

/

När Paola Johansson startade en blogg så döpte hon den till Äntligen tant!
Hon vill ladda ordet med status. Tantskap för henne handlar om att vara vuxen, bestämma sina egna regler, vara luststyrd och inte falla för måsten.

Annons

Hon arbetar som utredningsansvarig på ett behandlingshem och möter ofta människor i kris. Som yngre möttes Paola Johansson ofta av misstänksamhet: Vad kunde en sådan ung tjej veta om livet? Nu för tiden slipper hon den misstron.

– Det är skönt att bli äldre, att få mandat och pondus, säger hon.

Paola Johansson var tjej som liten, blev mamma och sedan tant. Hon kan identifiera sig både med kulturtanten och med den förföriska Tant Raffa. Men kafferep, syltning, saftning och bullbak är inte hennes grej. Lussebullarna på soffbordet hör inte till vanligheterna, utan är ett resultat av ren lustbakning dagen innan.

– Jag har nått en tid i livet när jag väljer vad som är viktigt, säger hon.

Och träningen är viktigt, hon går på fyra, fem pass i veckan – intensiv, skivstång, styrketräning… I år siktar hon på kort-Vasan, trots att Paola aldrig åkt skidor tidigare. Hon vet att hon kan om hon vill.

– Jag känner mig äldre, men inte gammal. Jag tror vi alla flyttar fram gränsen för vad som är gammalt, allteftersom åren går.

Mer läsning

Annons