Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pamparna inom spi

Annons

Det är med stor förvåning vi tar del av vår partiledares, före detta åklagaren Brynolf Wendt, kommentarer i Falu Kuriren, till det dalauppror som växt fram mot det pampvälde och den ofördragsamma kvinnosyn som råder inom spi.

Hur kan en före detta åklagare efter fyllda 80 år, då klokskapen borde finnas, ställa upp på en partiledarpost och med egna ögon se hur kvinnor förnedras, osynliggörs och förlöjligas med diverse tillmälen, därför att de är beredda att medverka med sin kompetens och erfarenhet på det som i spi blivit manliga härskararenor, där patriarkerna slagit ner sina bopålar utan hänsyn till demokratins spelregler.

Ingemar Similä framhåller, på tal om kvinnofientlighet, att han är fullt nöjd med en kvinna som andra vice ordförande i partiet, efter en manlig partiledare, efter en manlig ordförande, efter en manlig vice ordförande och efter en manlig partisekreterare. Valberedningens förslag på kvinnor på ledande poster manövrerades bort på senaste partistämman. I övrigt borde Similä be Lisa Wohlmer offentligt om ursäkt för de osanna uppgifter han sprider om henne under frågan om kvinnofientlighet. Hon har aldrig kandiderat till partistyrelsen.

För övrigt är det anmärkningsvärt att partistyrelsens företrädare inte känner till att det finns ett utbrett missnöje inom partiet i övrigt, kring beskrivna förhållningssätt. Att sätta upp fingret och känna hur vinden blåser innan svängarna blir allt för vida kan vara klokt ett valår, om det är partiets bästa man har för ögonen och inte egna maktpositioner.

BO LINDEBERT (SPI), INGEBORG OLÉNI (SPI)

Mer läsning

Annons