Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Palmevapen färdigundersökt

Annons

Undersökningen av revolvern som misstänks ha använts vid mordet på Olof Palme har inte kunnat ge polisen besked om vapnet verkligen är mordvapnet.

Rikskriminalen fick på måndagen resultatet av den omfattande undersökning som Statens kriminaltekniska laboratorium gjort av den så kallade Mockfjärdsrevolvern.

Vapnet är i så rostigt skick att teknikerna inte kunnat avgöra om det användes vid mordet på Olof Palme.

Revolvern har provskjutits och jämförts med kulor som hittades vid mordplatsen samt med kulor från andra kända brott. Det har inte gått att göra någon DNA-analys eller någon fingeravtrycksundersökning av revolvern eller av de patroner som fanns i vapnet.

"Vi hade helst velat få ett tydligt klargörande. Det har vi nu inte fått och måste gå vidare i utredningen utan att avföra detta vapen", skriver Stig Edqvist, Palmegruppens chef i ett pressmeddelande.

Polisen har trots det nedslående beskedet inte gett upp. Utredarna överväger att anlita internationella experter för att få stöd i undersökningen av revolvern. Palmegruppen planerar också att undersöka rostangreppet av vapnet mer grundligt.

TT

Mer läsning

Annons