Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Palestinier kan avvisas

Annons

Migrationsöverdomstolen ser inga hinder för att terrorstämplade Hassan Asad avvisas till Jordanien.

Hassan Asad blev uppringd av sitt juridiska ombud sent på fredagseftermiddagen och fick beskedet om att Migrationsöverdomstolen inte ser att det "föreligger något hinder att verkställa regeringens lagakraftvunna beslut".

Hassan Asad är palestinier med jordanskt medborgarskap och har bott i Sverige i tio år tillsammans med sin hustru och tre barn. Han misstänks vara en säkerhetsrisk av Säpo och fick i november avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd utan att närmare ha fått veta vad han misstänks för.

Asad och hans advokat överklagade avslagsbeslutet. Migrationsminister Tobias Billström beslutade då att skjuta upp verkställigheten av avvisningen tills Migrationsöverdomstolen yttrat sig.

Och det yttrandet kom sent på fredagseftermiddagen.

Enligt domstolen har det inte framkommit några nya omständigheter som gör att avvisningen kan stoppas.

Hassan Asad hoppas nu att regeringen kommer att tänka om. Han och hans advokat kommer även att vända sig till Europadomstolen.

TT har sökt migrationsminister Tobias Billström för en kommentar, men hans pressekreterare Markus Friberg hälsar att Migrationsöverdomstolens yttrande först måste komma till ministern. Därefter ska det gås igenom och beredas innan regeringen kan ta ett nytt beslut. Tidigast då kommenterar Tobias Billström ärendet.

På söndagen ska flera möten hållas till stöd för Hassan Asad, bland annat i Göteborg och Stockholm.

TT

Mer läsning

Annons