Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Palatset får servera alkohol igen

Annons

Socialnämnden gjorde fel när den tog ifrån restaurang Palatset rättigheten att servera alkohol. Därför har länsrätten beslutat om så kallad inhibition av nämndens beslut. Sedan helgen får nöjeskrogen åter servera öl, vin och sprit.

Det var förra onsdagen som socialnämnden i Falu kommun bestämde att den populära ungdomskrogen Palatset i Jungfrugallerian inte längre skulle få servera sprit.

Anledningen var att polisen vid en kontroll hittat spritflaskor med grumligt innehåll och en flaska märkt Tequila Sauza som innehöll ett tjugotal småflugor. I rapporten finns även uppgifter om att spritflaskor inte hade tillräckligt stark sprit som motsvarade etiketten.

Socialnämndens beslut överklagades av Palatset som drivs av Kopparterrassen AB till länsrätten i Dalarna.

Sent på fredagseftermiddagen fick Kopparterrassens juridiska ombud, Veronica Viklund ett fax från länsrätten som bland annat skrev följande:

"Länsrätten finner skäl forordna att det överklagade beslutet inte ska gälla intill dess målet har avgjorts eller annorlunda förordnas."

Efter det beskedet tryckte restaurangen upp affischer som sattes upp på stan med budskapet om att det var öppet under helgen och att krogen hade bra priser i baren.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons