Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På rätt musikaliskt spår

Annons

Grunden till bandet är egentligen en seriös satsning av keyboardisten Lars Melin och trummisen Jan Hedlund på att etablera sig som kompositörer och musiker på heltid.

- Vi har skrivit låtar tillsammans ett tag. Det fungerar bra och vi har också en del kontakter för att kunna komma ut med vår musik. Vi vet att det är en svår bransch, men det känns faktiskt som att vi nu är på ett spår som kan leda nån vart, säger Lars och Jan.

Båda tillhör vanligtvis coverbandet Farbror Fläsk, som spelar låtar av andra. Men nu har de också startat ett nytt band vid sidan om, för att spela bara sin egen musik, en melodiös rock, som påminner om den musik som gruppen Europe blev världskänd för.

- Musik som vi gillar, som en tid varit hopplöst ute, men som kommer tillbaka, säger de två kompositörerna.

I sitt nya band Coastline har de med sig två gamla musikpolare från Malung, gitarrvirtuosen "Totte" Hansson och säkre basisten Tomas Munters. Talangfull vokalist är Helena Rosendahl från Sälen och då bandet bjuder på ett smakprov så låter det riktigt lovande.

Premiär för bandet, med ett tiotal nyskrivna låtar, blir det på fredag kväll i Valvet i Malung. Där ska Coastline vara förband och kultgänget Doktor Kosmos från Gävle är huvudnumret vid ett arrangemang av den livaktiga kulturföreningen Positiv.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons