Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På livets resa söker Eva det vackra och spännande

Annons

Eftersom Eva bor i Elsborg begränsas trädgårdsintresset till att dra upp björkar ur asfalten och ha klängrosor på väggarna. Då trädgårdsmästaryrket finns som en hemlig dröm är det tur att hon har sin kolonilott.

Hon tillbringade faktiskt sina första år i just Elsborg men när det vankades syskon flyttade familjen till ett mer barnvänligt område i Falun.

Sedan blev det några år på andra orter runt om i landet för Eva, innan hon återkom till Falun för anställning på diariet på Kopparbergs läns landsting. Under de 16 år hon arbetade där så fann hon sin yrkesidentitet som grafisk formgivare. I hennes händer har oräkneliga trycksaker blivit till.

Under den här tiden träffade hon även sin man, som hon nu är skild från. De fick tre barn tillsammans.

- Barnen är det bästa som har hänt mig! Det har alltid varit roligt att vara mamma, men frågan är om det inte blir bättre och bättre. Stora barn är en ljuvlighet!

Vid sidan av det egna företaget inom grafisk formgivning tar husreparationer och familjeliv en stor del av Evas tid.

En ständig längtan efter äventyr lurar runt hörnet hos Eva och i vintras åkte hon och yngsta sonen till Indien.

- Men det är lika spännande med äventyret runt hörnet, tycker Eva.

- Efter femtio levda år kan jag inte annat än tycka att detta är en livets höjdpunkt. Visserligen de sista åren med allt sämre ekonomi, men med samlad livskunskap som blivit en sanning - det ordnar sej alltid! Inte minst med en omgivning av kärleksfulla människor.

INGRID SUNDBERG

Mer läsning

Annons