Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

P92 packar för Peru

Annons

Resan till Peru och deltagandet i en fotbollscup i huvudstaden Lima är resultatet av de kontakter som laget knöt med det peruanska lag som i somras gästade Borlänge och spelade i Dalecarlia cup.

Brages P92:or fick då en förfrågan om att komma till Lima och spela.

- Och det nappade vi givetvis på. Vi blir ju bjudna på allting utom resan, förklarar Torbjörn Sjöström och Kenneth Persson, tränare respektive lagförälder för IKB P92.

- Resan betalar vi däremot själva och vi har på olika vägar samlat ihop runt 220 000 kronor, bland annat genom att städa under fjolårets Peace & Love-festival, tillägger de.

Turneringen man ska delta i är av högsta klass med deltagande lag från hela världen, inte minst då från Sydamerika. Men också lag från Italien, Ryssland, Danmark, Norge och Finland finns med. Dessutom finns ytterligare ett svenskt lag på plats, ett flicklag från Östersund.

Tränaren Torbjörn Sjöström är optimistisk inför äventyret.

- Vi ska spela i den äldsta gruppen, men vi ska nog göra bra ifrån oss. Detta är ett mycket bra lag som har vunnit många turneringar.

-I mars ska vi också delta i finalspelet i Nike cup här i Sverige.

-Grabbarna vet hur man spelar för att vinna, konstaterar han.

Avreser från Borlänge gör man nästa torsdag och hemkomsten är beräknad till den 31 januari.

Själva turneringen pågår i tio dagar så lite utrymme för annat än fotboll finns det.

- Det beror ju i och för sig på hur långt vi går, men något annat ska vi väl hinna med. Exakt vad det blir är dock något som vi får bestämma på plats i Peru, säger Kenneth Persson.

Grabbarna i laget är dock inställda på att gå långt.

- Vi ska vinna hela cupen, intygar de samstämmigt.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons