Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovisst i hotellfrågan

Annons

Enligt uppgift har socialdemokraterna enats om att stödja hotellförslaget, som innebär att kommunen satsar cirka 30 miljoner kronor, varav lån på 20 miljoner, för att genomföra ett hotellbygge som främst näringslivet i bygden har krävt. Alternativet är att satsa drygt 10 miljoner kronor och riva husen.

Men vapendragarna inom vänsterpartiet anser, enligt partiets starke man Ola Olin, att kommunen inte alls har råd att satsa så stora pengar på att bygga hotell.

-Jag förstår både behovet och önskemålet, men vi har helt enkelt inte råd att ge oss in i något hotellprojekt. Men frågan måste undan från den kommunala agendan, annars är den blockerad för kreativa entreprenörer som säkert kan lösa hotellfrågan bättre än kommunen kan. När kommunen står inför ett kraftigt besparingsprogram, med ofrånkomliga personalnedskärningar, för att klara kärnverksamheterna skola, vård och omsorg så kan vi inte rulla in tiotals miljoner kronor i ett hotell. Det går bara inte om vi ska ha någon trovärdighet, säger Olin.

Även inom den borgerliga alliansen tycks det råda delade meningar om hotellet. Vid måndagens sammanträde kommer kristdemokraterna att lägga en motion om att sälja Fällenområdet för att skapa ett nytt köpcentrum.

-Det skulle ge attraktionskraft åt Malung och Västerdalarna samt skapa arbetstfillfällen. Hotellfrågan måste lösas på annat sätt än av kommunen, säger Lars Nilsson, (kd), och hävdar att det finns spännande intressenter som skulle vilja etablera sig om det blir ett köpcenrum i Fällen.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons