Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överlever utan jakt

Annons

Svar till Anna, 17/12:

Först måste jag säga att det är synd om er jägare, ni måste ju vara så svultna.

Vad jag vet så finns det ju ingen som behöver jaga för att överleva. Om ni inte visste det så finns det sånt man kan äta i köttdisken på affären.

De människor som lider av matallergi och därför bara tål älgkött är inte så många att hela Sverige måste jaga åt dem.

Om man ser till de länder som har vargar så är det inget land (vad jag vet) där vargen underminerat sin egen existens genom att utrota den föda de lever av. De har så småningom skapat en balans som är bra för både dem själva och det övriga viltet.

I artikeln som NLT hade från mötet som Jägarförbundet hade i Falun så var det en människa (troligen jägare) som var ärlig nog att påtala att vargen skulle bort för den tog viltet jägaren skulle skjuta.

Jag har även hört många jägare tala om att det är livskvalitet att få jaga. Nu finns det ju många människor som anser att vistas i skog och mark är livskvalitet. Men under älgjakten får de söka livskvalitet på annat håll för då är det ju ingen levande själ (mer än jägare) som törs riskera liv och lem för sin livskvalitet.

Så jägare sanningen är att om nu älgjakten blir ett minne blott får Ni göra som vi andra. Man kan vistas i skogen utan en skarpladdad bössa på armen. Ni överlever. Jag lovar det.

YLVA

Mer läsning

Annons