Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagar beslut om gåva på tio miljoner

Annons

Som väntat har nu Jordägar-stämmans beslut att skänka tio miljoner kronor till Älvdalens kommun till den nya skolan i Älvdalen överklagats av Karl-Erik Eriksson och hans företag.

I en lång inlaga till länsstyrelsen skriver Håkan Carle, ombud för Artur Erikssons Transport i Falun, ett företag som ägs av Karl-Erik Eriksson, stämmobeslutet som var tänkt att bidra till nybyggnaden av skola i Kyrkbyn med tio miljoner kronor.

Enligt honom är beslutet favoriserande, särbehandlande och diskriminerande för andra delägare.

Beslutet har också överklagats av Karl-Erik Eriksson, som menar att beslutet att skänka pengar till kommunen var olagligt, och att det innebär att 250 000 kronor förs från hans fastigheters tillgångar till kommunen. "Det är inget sådant allmänt intresse att jag skall tåla en förmögenhetsexpropriation i storleksordningen 250 000 kronor", skriver han bland annat.

Karl-Erik Eriksson menar också att de 14 personer som har politiska uppdrag i kommunen och deltog i beslutet om bidraget till kommunen, var jäviga. Han kräver också att länsstyrelsen bör upphäva beslutet om att betala ut verksamhetsbidrag till byarnas samfällighetsföreningar.

Carle överklagar också beslutet att ge 650 000 kronor till kvinnliga skogsägare för utbildning av dem i skogsskötsel. Belsutet var enligt Carle diskriminerande eftersom det "ensidigt riktade sig till det kvinnliga könet". Han skriver också att kungörelsen till stämman var felaktig, att bidraget till skolbygget inte gagnar alla delägare och inte hela befolkningen, samt att beslutet om tio miljoners bidrag faktiskt innebär en större kostnad, eftersom Besparingen, enligt Carle, också måste betala skatt på pengarna.

Länsstyrelsen kommer att fatta beslut i frågan, men det dröjer troligen minst ett halvt år.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons