Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överfullt i Nusnäs pappersåtervinning

Annons

Det konstaterade Mats Hanspers, förste vice ordförande i tekniska nämnden, sedan han sett nedskräpningen vid återvinningsstationen intill Hoppet i Nusnäs.

- De ansvariga kräver att kommunmedborgarna ska sköta sin källsortering i hemmen. Därför är det märkligt att de i sin tur inte sköter miljön vid stationerna.

Mia Steinbach uppger att hon fick in klagomål om den aktuella stationen i Nusnäs redan i måndags.

- Det vidtalade åkeriet tömmer containern för kartonger tre gånger i veckan. Papperscontainern tömdes under tisdagen och sedan en gång i veckan. Det genomförs schemalagd städning vid alla stationer i Mora varje onsdag, säger Mia Steinbach.

Hon påminner om att det ska vara rena och ihopvikta pappersförpackningar i rätt container.

Mia Steinbach tycker det är bra om den disciplinen efterlevs. Vid sitt besök i Mora såg hon att det fanns andra typer av skrymmande sopor i fel container.

Enligt Mia Steinbach blir det även aktuellt att flytta stationen vid Noret-rondellen under våren. Anledningen är att fjärrvärmeledningar ska bytas ut vid rondellen och därvid blir det svårt med framkomligheten till stationen.

- Jag har meddelat Mora kommun om att stationen behöver flyttas, förhoppningsvis till kommunägd mark. Då ges det möjlighet till ett större stationsområde.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons