Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överfallet vittne flyttat på nytt

Annons

På söndagen flyttades på nytt den 24-åriga kvinna som vittnat i en mordrättegång och som i fredags utsattes för ett mordförsök.

Skälet är att hon mår dåligt och behöver vård, uppger en person med insyn i fallet till TT.

I fredags, efter att kvinnan fått akutvård på Huddinge sjukhus, flyttades hon till ett skyddat boende. Nu har hon återigen flyttats, den här gången till en ny hemlig plats där hon kan få vård.

Kvinnans fyraåriga dotter som blev vittne till hur två män försökte strypa hennes mamma har ännu inte fått någon professionell hjälp, erfar TT.

På söndagen höll utredarna förhör med flera personer.

Som TT tidigare berättat var det enda skydd polisen försåg familjen med ett överfallslarm knutet till bostaden. 24-åringens anhöriga _ som vädjat om utökat skydd _ är mycket kritiska till polisens insatser. Men Ulf Göranzon vill inte bemöta kritiken.

Länskriminalen kommer att utvärdera polisens skyddsinsats, enligt Ulf Göranzon.

Det var vid 12.30-tiden på fredagen som den 24-åriga kvinnan attackerades av två män i en park i södra Stockholm. Mitt framför ögonen på hennes fyraåriga dotter försökte männen att strypa 24-åringen med hennes egen halsduk.

Det var andra gången som kvinnan överfölls sedan hon vittnat i en omskriven rättegång. Rättegången handlade om ett knivmord på en 25-årig man i Mälarhöjden natten mot nyårsdagen. Någon vecka innan en 24-årig man dömdes till tolv års fängelse för mord överfölls kvinnan av en man. Polis och åklagare är övertygad om att det var för att kvinnan skulle ta tillbaka sitt vittnesmål.

Domarna i mordrättegången är överklagade till hovrätten. Förhandlingarna väntas påbörjas i augusti.

TT

Mer läsning

Annons