Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Över 6 400 biljetter sålda

Annons

I morgon är det premiär på årets Björborevy - som fått namnet Nô varjân - och intresset för revyn är lika stort som vanligt.

När "förköpskassan" öppnade på torsdagseftermiddagen återstod det mindre än 20 procent av totalt 7 800 biljetter.

- Egentligen är det anmärkningsvärt att vi säljer så många biljetter redan före premiären. Men Björborevyn har ett mycket gott rykte. Publiken tycker om den blandning som ensemblen erbjuder, konstaterar Melvin Berglund.

Bland bokningarna märks hela 46 busslaster med revy-sugna personer. Bussgrupperna kommer från bland annat Malung, Mora, Lima, Hedemora, Avesta, Söderbärke. Grängesberg, Ore, Leksand, Falun och Borlänge.

- Revyn lockar också personer som är bosatta utanför Dalarnas gränser, säger Melvin och berättar att revyn kommer att gästas av bland annat en bussgrupp från Lindesberg.

Ännu på torsdagen fanns det biljetter kvar till samtliga 23 föreställningar.

- Till en del föreställningar finns det bara enstaka biljetter. Det är till de första som vi har flest osålda biljetter. Många av våra trogna besökare har annat för sig under nyårshelgen och väljer därför att boka biljetter till föreställningarna efter storhelgerna, förklarar Melvin, som tillsammans med makan Gunvor sköter telefonbokningen från hemmet i Falun.

Alla i ensemblen och i gänget bakom scenen är friska och krya. Under revyns halvsekellånga historia är det faktiskt bara några få föreställningar som fått ställas in på grund av sjukdom.

- Det är också anmärkningsvärt, men faktum är att flera av aktörerna varit halvkrassliga under mer än en föreställning, berättar revyns administrative chef.

Totalt är ett 50-tal personer engagerade i arbetet med revyn. Utöver de som syns på scenen och i "orkesterdiket" är det bland annat scenarbetare, ljud- och ljusansvariga, köks- och serveringspersonal och inte minst de hjälpsamma män som ser till att allt fungerar på parkeringsplatsen.

- Det handlar om ett väl fungerande lag av idealister, berömmer Melvin Berglund.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons