Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Över 500 bilar i Big lake run

Annons

På Prästskogsvallen är stämningen på topp. För många deltagare har bilintresset följt med hela livet och samlingsplatsen förvandlades till något av ett paradis för bil- älskare.

Tidningen hittar Conny Blomquist och Håkan Söderberg bredvid en Chevrolet Chevelle -66.

-Det är kul med gamla amerikanare, för de skiljer sig åt år från år i utseende, förklarar Conny Blomquist som äger bilen.

-Det här är en bil från muskelbilsepoken med muskelbilskaross.

De hade åkt från Arlanda och är återkommande besökare till Big lake run. Motorn är på 327 kubik och till vintern kommer bilen att genomgå en hel del renoveringsarbeten.

Torbjörn Nyström deltog med sin Cadillac -67, med en motor på cirka 350 hk. Med sig hade han sin fru Karin Nyström, samt sonen Fredrik Nyström med flickvännen Lina Persson. De hade åkt upp från Djurås för att delta i arrangemanget.

- Jag har haft bilen i två år. Totalt har jag lagt ner ungefär 15 000-20 000 kronor på bilen, berättar Nyström som haft bil- intresset med sig sedan barnsben.

- Det är ljudet och gemen- skapen som är tjusningen med gamla bilar. Och jag gillar cabriolet.

På en annan plats står en Dodge Polara -68 parkerad, den ägs av Göran Höråsen. Med sig hade han Ingmarie Björkström, Johnny Höråsen och Tobias Lundell.

- Jag köpte den 1998 och det är en av fem bilar i Sverige, berättar han.

- Den var i orginalskick när jag fick den och sedan har jag klätt om den invändigt och lackat den.

Under huven sitter en 290 hk stark motor med tvåports förgasare.

Klubben Road runners är arrangör för Big lake run. Efter cruisingen blev det prisutdelning i olika tävlingsklasser och fika. På kvällen bjöds det på ytterligare rock ÕnÕ roll på Rättviksparken.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons