Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ove Hellqvist blir ny vd efter Björnehaag

Annons

Grängesbergs industrifastigheter AB:s ägare, Ove Hellqvist, 59 år, tidigare mångårig medarbetare på GIA Industri AB och dess vd fram till mitten av 2004, har utsetts till tillförordnad vd i kommunägda GGAB.

- Vi är väldigt nöjda med att ha hittat en företagare med lokal anknytning som kan utveckla GGAB. Han kan föra Grängesberg framåt. Vi är nöjda med att så snabbt ha hittat en mycket duktig person, säger GGAB:s ordförande Gun-Britt Malmkvist (s).

Oppositionens ledamot i GGAB Bengt Andersson (s):

- I styrelsen kom vi fram till att Ove har den kraft vi behöver. Ove kommer att jobba som tillförordnad vd på halvtid året ut. Vi behöver den här tiden för att se över kommunens näringslivsorganisation och ta fram ett nytt näringslivsprogram, säger Bengt Andersson.

Det kommer att bli ett tufft halvår för Ove Hellkvist. Jobbet med att ta in anbud och bygga den nya biogasanläggningen som ska minska belastningen på Gonäs reningsverk och möjliggöra att Spendrups kan gå upp i volym står högst på dagordningen.

-Utöver föreningsanläggningen så hoppas vi att hitta någon intressant utveckling av filmberget och lite annat inne på gruvområdet, säger Bengt Anderssson som tycker idéen med arbetsmnet "Louvren i Grängesberg"är ett av de spännande projekt som det väl kan bli något av.

Projektet gäller ett konstmuseum i Grängesberg med inlånade verk från Nationalmuseum och Moderna museet i Stockholm efter fransk förebild i någon av gruvans gamla lokaler.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons