Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Outokumpus köp klart nästa vecka

Financial Times Deutchland, FTD, skriver i sin nätupplaga att Outokumpus förhandlingar med ThyssenKrupp går snabbt framåt och blir klar nästa vecka.

Annons

Enligt information till FTD finns ett försäljningsförslag framme som styrelsen för ThyssenKrupp som kan godkännas nästa vecka.

"Kontrakten stor del undertecknades men ligger förseglade", skriver tidningen som rapporterar att ThyssenKrupp nu sonderar eventuella problem med EU:s konkurrensmyndighet.

ThyssenKrupps rostfria del Inoxum blöder och ägaren vill få igenom en affär så snabbt det går. Normalt så tar en EU-prövning månader och skulle i så fall kunna få ett godkännande först till årsskiftet.

Thyssen vill se en snabb separation av den rostfria delen som har 11 500 anställda varav 5 700 i Tyskland. Den värderas av analytiker till två miljarder euro.

Som DT rapporterat avlöser demonstrationerna varandra. Facket IG Metall fruktar att inledningsvis är minst 1000 arbetstillfällen i Bochum och Krefeld i fara på grund av den stora överkapaciteten efter lågkonjunktur och lågpriskonkurrens på standardrostfritt från Kina.

Trots protesterna skriver FTD att bedömare förväntar sig en överenskommelse med arbetstagarrepresentanter redan under helgen.

Tidningen skriver också att en affär med Outokumpu i princip var klar redan för tre år sedan men då bröt samtalen samman på frågan vem som skulle få majoriteten i det nya bolaget som kan bli den i särklass största tillverkaren av rostfritt stål i världen.

Mer läsning

Annons