Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oumbärliga kvinnor i vården

Annons

För fyra veckor sedan förändrades mitt liv helt. Jag blev plötsligt mycket svårt sjuk. Jag hamnade på Mora lasarett. Jag hade turen att under den vecka doktor Larsson arbetade på akuten få en helt otrolig insats gjord för att försöka finna orsak och bot mot mitt onda.

Hon ordnade fem stora röntgenundersökningar. Två gånger skickade hon ner små kameror i min mage, otaliga blodprover och en mycket lång rad andra åtgärder. Trots det lyckades man inte finna svaren.

Jag har nu fått en korttidsplats på Limsjögårdens sjukhem. Vad som sedan ska hända är mycket osäkert. Min dagliga oro för framtiden är förstås mycket stor.

Jag vill ta detta tillfälle i akt att särskilt berömma sköterskorna på Moraakuten. Deras skicklighet, kunnande och tålamod var helt unikt. Mycket ofta vet sådana sköterskor mycket mera om patienterna än en stressad lördagsdoktor.

Här på Limsjögården sköter personalen allt från mediciner och rätt kost till de allra minsta problem och detaljer. Detta med en vänlighet som kan få ögonen att tåras av tacksamhet. Mycket stort tack alla oumbärliga kvinnor i vården.

ERIC AF WETTERSTEDT

Mer läsning

Annons