Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oseriöst påhopp på friskolan Sebors elever

Annons

Marianne Nordlöf startade en konflikt med Sebor inför barnen redan i december, genom att gå ut i BT med kritik utan att ha tillräckligt på fötterna.

Varje barn är en enskild person som har valt den här skolformen av en eller flera anledningar. Det finns ingen anledning att en vuxen ska smutskasta de här barnens skolval.

De flesta av barnen är i allra högsta grad läskunniga. Det är också deras jämnåriga, och de finns i de skolor som våra barn av olika anledningar valt att lämna.

Hur kommer deras gamla klasskamrater att hantera den här ammunitionen om deras skola? I synnerhet om det har varit konflikter eller kränkningar innan?

Nordlöf borde ha varit på besök själv innan detta utspel i december. Iklädd åtminstone en neutral och välvilligt intresserad roll.

Om hon nu tror sig veta att skolstyrelsens rapport kommer att bli så hemsk. Varför inte då låta saken ha sin gång?

I stället gör hon detta utspel i BT. I januari klampar hon in en helt vanlig skoldag och utstrålar tydligt sin negativa inställning. Utan att varken heja på barnen eller presentera sig.

Jag vill inte att en oartig och negativ vuxen, vem det än må vara, ska få störa mitt barn på hennes arbetsplats. Kan man inte behärska sig, då vore faktiskt ett föranmält besök att föredra.

Min dotter hälsar att alla elever mår väldigt bra och att de arbetar effektivt med glädje.

MARIE BODÉN

Mer läsning

Annons