Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OS-vinnare i Wäsabergen inspirerar flickor på läger

Annons

På dessa fyra platser anordnas nämligen i vinter snowboardläger bara för tjejer, där, bland andra, Nicola Thost, som vann OS-guld i snowboard i Nagano 1998, inspirerar och lär tjejerna.

Lägren arrangeras av ett företag som tillverkar snowboards och kringutrustning för denna växande sport.

Davos och Mayerhofen är avklarade. Under veckan har lägret arrangerats i Wäsabergen och sedan återstår Oberstdorf i Tyskland.

Förutom Nicola Thost, har tjejlägret de två tränarna Luca Morelli och Bernie Bereiter, från snowboardakademin i Laax i Schweiz, samt proffsåkaren Julia Baumgartner, från Österrike, som ledare under veckan i Älvdalen.

Elva flickor från Sverige och två från Tyskland deltar i Wäsabergen, och alla är överlyckliga över den träning och inspiration de fått under veckan, och över att de får vara bara tjejer på ett läger som detta.

Daniella Schrank, från Tyskland, är organisatör för de fyra träningslägren för bara flickor.

- Om det är killar med, så är det lätt att de tar över och att flickorna inte vågar lika mycket som de gör i en flickgrupp, berättar Daniella Schrank.

- Det är fantastiskt bra att vara på ett så här litet ställe. Vi behöver inte leta efter personer, alla är ansvariga och hjälper till med allting. Väldigt bra uppbackning för oss har det varit här.

- Dessutom är snowboardparken väldigt bra. Till nästa ska de bygga en halfpipe (den där stora "rännan" som snowboardåkarna åker upp och ned i, red:s anm.) här i Väsa nästa år, och jag hoppas verkligen att vi kan komma tillbaka till Wäsabergen då.

- Vi har ett hektiskt program och åker mycket på dagarna, och på kvällarna har vi genomgångar och tittar på videofilm från dagens åk, så vi hinner inte med så mycket annat än att vara i backen.

- Här finns allt vi behöver, och vi har faktiskt hunnit med att bada bastuflotte en kväll. Det var kallt i vattnet, men skönt, säger Daniella Schrank.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons