Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orubbad s-bas i stan

Annons

Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, är ute på turné för att locka unga väljare. I går stod Borlänge på tur att gästas. Dagen började med flygbladsutdelning på Stationsgatan. Sedan besök på högskolan och därefter på Hagagymnasiet.

Bland dem som ville prata rådde stor tveksamhet inför valet.

-En hel del har inte bestämt sig för vilka de ska rösta på, säger Anna Sjödin.

Hon kör på som vanligt efter den senaste tidens rabalder. Nyligen hamnade hon i bråk med en vakt på en krog i Stockholm och slängdes in i fyllecellen. Enorma rubriker följde. Även om upplevelsen har varit omtumlande, kan den ha fört något positivt med sig, menar Sjödin.

-På ett sätt kan jag tycka att det var bar att jag var med om det. Jag har fått så mycket respons från andra som också varit utsatta.

-De tycker synd om mig men de tycker samtidigt att det är bra att det hänt just mig eftersom problemet därför blivit uppmärksammat, säger Anna Sjödin.

Vakten påstår att du kallat honom "jävla svartskalle".

Många kanske tänker att vakten har använt övervåld, men att du också har sagt de orden till honom?

-Jag upplever att de flesta fattar att det är orimligt att jag skulle uttrycka mig på det sättet. Varför skulle jag göra det? Och det jobb som vi gör talar för sig självt. Jag har anmält vakten för förtal för att han påstår det.

DIAMANT SALIHU

Mer läsning

Annons