Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två lastbilar hamnade tvärs över E45 efter olycka – vägen stängdes av

På måndagseftermiddagen inträffade en trafikolycka med två lastbilar på E45 mellan Orsa och Noppikoski. Två lastbilssläp blockerade vägen och det blev totalstopp i trafiken förbi platsen.

Annons

Se bilder från olycksplatsen i tv-klippet:

Larmet om olyckan kom in klockan 13.38. Två lastbilar var inblandade i olyckan, som inträffade några kilometer söder om Kvarnberg.

– Lastbilarna låg efter varandra när den framförvarande kom ut i kanten och fick sladd på något vis, och då körde den bakom in i den, säger Per-Erik Jonsson, räddningsledare.

Lastbilarna ska ha fått stora skador i olyckan, och två lastbilssläp blockerar nu hela vägen. Cirka 300 liter diesel ska ha läckt ut från en av lastbilarna.

Räddningsledare Per-Erik Jonsson berättar att olyckan inträffade när den lastbil som körde längst fram fick sladd.

Det är just nu totalstopp i trafiken på platsen. Räddningstjänsten kan i nuläget inte ge någon prognos för hur länge vägen kan vara avstängd.

– Det beror helt på hur lång tid det tar att bärga lastbilarna, säger Per-Erik Jonsson.

Trafikverket bedömer att trafiken förbi olycksplatsen kommer påverkas fram till klockan 21.

Inga personer skadades i olyckan.

Vid klockan 19.15 pratade tidningen på nytt med Per-Erik Jonsson.

– Vi lämnade platsen för en knapp halvtimme sedan. Vägen är fortfarande avstängd, men lastbilarna är på väg att flyttas till en parkeringsplats, så att de kommer undan. Vägen saneras, det har runnit ut mycket diesel. Prognosen säger att vägen kan öppnas för trafik vid 20-tiden och den prognosen verkar stämma, säger Per-Erik Jonsson.

En stund senare meddelade Trafikverket på sin hemsida att trafiken släpps på växelvis förbi platsen. Vid 21-tiden på måndagskvällen var platsen åter fullt framkomlig för trafik.

Båda lastbilssläpen blockerade vägen.

Kartan visar ungefärlig position för olyckan:

Räddningsledare Per-Erik Jonsson, Orsa Brandkår.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning