Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonåring frikänns från misstankar om våldtäkt – tingsrätten anser att bevisningen inte håller

En tonåring som misstänktes för att ha våldtagit en flicka i en bostad i Orsa kommun har frikänts av Mora tingsrätt. Tingsrätten anser att det inte är bevisat att tonåringen våldtagit flickan.

Annons

En tonåring som misstänktes för att ha våldtagit en flicka i en bostad i Orsa kommun har frikänts av Mora tingsrätt. Tingsrätten anser att det inte är bevisat att han våldtagit flickan.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Fikaguide: Här är samtliga kaféer i Dalarna som är med i White Guide – och resten av Sverige

SÅ KÖPER DU PLUS

Händelsen som ligger till grund till domen inträffade i april 2015. En tonårsflicka var på fest i en bostad i Orsa kommun. Hon har uppgett att hon blev väldigt berusad och därför fick hjälp att bäddas ner i en säng i bostaden. Lite senare vaknade hon av att en tonåring hade samlag med henne. När hon insåg vem han var så bad hon honom att sluta och gå därifrån. Detta gjorde han dock först efter att ett par andra personer kommit in i rummet.

Tonåringen själv har medgett att han haft sex med flickan, men att detta skedde frivilligt. Enligt honom så lade han sig bredvid flickan som då vaknade. De kysstes och började sedan ha sex. Enligt honom var de båda lika aktiva i sexakten.

Ett av vittnena som kom in i rummet har berättat att han såg att tonåringen och flickan hade samlag. Enligt vittnet var flickan så pass berusad att hon inte kunde prata eller ta beslut själv.

Mora tingsrätt anser att det står klart att tonåringen och flickan har haft samlag men att de båda har lämnat olika versioner om händelseförloppet.

Då tingsrätten anser att det inte är bevisat att tonåringen insett att flickan var väldigt berusad, och att han därmed skulle kunnat utnyttja situationen, så anser tingsrätten att det inte står klart att han har våldtagit henne. Därför frikänner tingsrätten honom från misstankarna om våldtäkt.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons