Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonåring döms för ringa narkotikabrott – förstod att han inte rökte en vanlig cigarett

En tonåring från Orsa kommun hittade en cigarett, innehållande cannabispreparat, på marken. Han rökte upp hela trots att han förstod att det inte var någon vanlig cigarett.
Nu döms han för ringa narkotikabrott. Pojken förnekar brott.

Annons

En tonåring från Orsa kommun hittade en cigarett, innehållande cannabispreparat, på marken. Han rökte upp hela trots att han förstod att det inte var någon vanlig cigarett. Nu döms han för ringa narkotikabrott. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

40 år sedan premiären av Trafikmagasinet – firas med minnesprogram: "Har blivit retro"

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Tonårspojken är bosatt i Orsa kommun. I början av oktober i fjol rökte han en cigarett innehållande cannabis, vilket skedde på en plats i hemkommunen.

Pojken själv har förnekar brott. Han har uppgett att han inte visste att cigaretten innehöll hasch eller annat cannabispreparat.

Enligt pojken gick han ut för att röka, men hade inga cigaretter. Däremot hittade han en cigarett på marken som han tog upp och rökte. Pojken har uppgett att kroppen direkt blev helt varm och att han då förstod att det inte var någon vanlig cigarett. Trots detta så rökte han upp hela cigaretten.

Mora tingsrätt anser att då pojken tidigt förstod att det inte var någon vanlig cigarett men ändå rökte upp hela cigaretten så ska han dömas för brottet.

Mora tingsrätt dömer pojken för ringa narkotikabrott. Han döms till ungdomsvård och ska även betala 800 kronor till Brottsofferfonden. Dessutom ska han stå för kostnaden för urinanalys, vilket uppgick till 1 226 kronor.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons