Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven-Ingvars toner förgyllde yra

Över 200 musikanter fanns på plats vid onsdagskvällens Orsayra och mitt bland musikanterna fanns Sven-Ingvars medgrundare Ingvar Karlsson, något som såg till att det blev en hel del värmländska toner på den tredje yran för sommaren.

Annons

Lill-Ingemars med Ingemar Nilsson och gästartisten Ingvar Karlsson.

Perfekt yranväder och mycket folk som njöt, men framförallt väldigt många musikanter på plats.

En av många var Ingvar Karlsson med dragspel. Sven-Ingvars gitarrist har stuga vid Orsasjön.

– Det här är en tradition att vara med och spela på Orsayran, kanske min 30:e yra, funderade Karlsson innan han vandrade vidare med dragspelet i folkvimlet, tillsammans med värmländska vännerna i Lill-Ingemars.

– Ikväll var det riktigt bra, nu är det som det brukar vara och den bästa yran hittills i sommar, säger Julius Aspman i lätt otakt med musiken som strömmar från alla håll.

Ung musik på yran.

Sven-Ingvars, folkmusik, dragspelsgrupper, unga musiker men framförallt spelglädje och det med riktigt många musiker på plats.

Musik för lite äldre.

– Jag fattar inte var alla musiker kom från, har de varit här inne i butiken och laddad, undrade yrans ordförande Lasse Lindström till Pelle Klockar.

Musik med folkton.

Svaret var onekligen ett ja, för den här kvällen var det många som drog igång spelandet inne i byns enda musikbutik, medan Sven-Ingvars potpurriet rullade nedför gatan.

– Ingvar Karlsson är en riktig musikhjälte, berömde musikkollegan Pelle Klockar och blickade ut över den från början nästan tomma Järnvägsgatan, men som snabbt fylldes av folk och Sven-Ingars musik.

Mer läsning