Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sångläger i Skattungbyn tillbaka igen

Nu jobbas det för fullt i Skattungbyn med alla förberedelser som krävs för att ännu ett sångläger ska äga rum.

Annons
Sånglägret är ett samarbete mellan Orsa Ungdomskör, Studiefrämjandet, Orsa Kommun Byutvecklingsföreningen i Skattungbyn, Skattunge Friskola och Skattunge Kyrka.

Det hela började i slutet av 90-talet när idén föddes om att starta ett sommarkollo för sjungande barn på herrgården i Fredshammar.

Modellen har sedan dess byggt på att ungdomar ur Orsa Ungdomskör varit med som ledare, detta imponerade på självaste Georg Riedel som kallade konceptet "Orsamodellen".

Samme Georg var några år senare med som gästande kompositör under två av lägren tillsammans med pianisten Stefan Nilsson.

Sedan dess har intresset för sånglägret vuxit och numera används lokalerna i Skattunge Friskola för att hålla igång två läger varje sommar.

I år blir det första lägret 16-18 Juni och det andra 19-21 Juni.

En av de mest uppskattade aktiviteterna hos barnen är när de varje dag med majad traktor och vagn (som de lokala bönderna ställer upp med) åker sjungandes till Skattungen för bad och lek .

Sånglägret är ett samarbete mellan Orsa Ungdomskör, Studiefrämjandet, Orsa Kommun Byutvecklingsföreningen i Skattungbyn, Skattunge Friskola och Skattunge Kyrka, där för övrigt slutkonserten hålls.

Mer läsning

Annons