Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmässa för jakt och fiske

/
  • Mässgeneral. Maria Spring har huvudansvaret för jakt och fiskemässan i Grönklitt och säger att intresset från utställarna är mycket större än vad hon själv trodde i inledningsskedet av planeringen.  Foto: Börje Lindh

Annons

Maria Spring och hennes sambo fastnade för Grönklitt efter några skidsemestrar här.

- Numera har vi en stuga här och det är helt underbart. För att kunna vara i Grönklitt så mycket som möjligt, började vi resonera om att försöka ordna någon mässa. Första resultatet blev förra årets trämässa, Woodfair, som hade 6 000 besökare.

Den framgången smakade mer och i år blir det både helgens mässa och ytterligare en Woodfair i månadsskiftet augusti - september.

- I planerna finns också att göra Sveriges största skotermässa. Den kommer i så fall att hållas i samband med säsongsavslutningen i Grönklitt nästa vår.

Den gångna helgen restes mässtälten i den bortre delen av skidstadion och under den här veckan blir det ett intensivt arbete att få allt på plats till mässdagarna lördag och söndag.

- I dag, måndag, börjar vi med att bygga monterväggarna. Därefter får vi ett jättearbete med att ordna skyltningar till alla aktiviteter i skogen runt om mässområdet. Torsdag och fredag anländer utställarna och på lördag hoppas vi att det strömmar hit folk.

Medarrangörer till mässan är Liljebergs och Tom Olsson som under många år haft en jakt och fiskedag vid affären på Born. Även Orsa Grönklitt är med som medarrangör.

- Att Liljebergs och Tom Olsson är medarrangör har hjälpt oss enormt mycket. Deras renommé är oerhört stort i branschen, vilket gjort det jättelätt för oss när vi kontaktat olika företag med frågan om deras intresse att medverka i mässan. Bland annat kommer ett större svenskt företag att medverka och mässan i Grönklitt är den enda det här företaget medverkar i det här året.

Med över 100 utställare på plats, anser Maria Spring att jakt och fiskemässan i Grönklitt redan första året slår sig in som en av de största jakt och fiskemässorna i landet.

- Det här är drygt 100 utställare som var och en representerar flera olika företag. Vanligt är, när en mässa presenteras, att de olika varumärkena räknas upp för att ge ett intryck av att fler medverkar än det finns utställare.

Nu är det inte enbart mässhallarna besökarna kan ta del av.

- Förutom Grönklitts begivenheter med bland annat björnpark och rovdjurscentrum, har vi ordnat med en rad aktiviteter i skogen runt mässområdet plus vid Rädsjön, säger Maria Spring.

Mer läsning

Annons