Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orsabos hyllningsvideo i amerikansk super tv-show

/
  • Eva lade ut sin video för en vecka sedan på Youtube och på alla berörda medier. I fredags morse fick hon förfrågan på facebook med en medlem i Tenacious D kompband.Hon tänkte inte vidare på det men förstod att medlemmen Mike Bry varit en mellanhand. Efter tv-visningen har kontakten med Mike Bry etablerats.
  • Eva Källberg fick en glädjechock över det beröm som sångaren i Tenacious D öser över hennes video i det amerikanska programmet
  • Här ses hela gänget bakom Eva Källberg video i den amerikanska supershowen. Här omges hon av Robert Dahlin, Peter Asp, Alfonso Ågren och Andreas Andersson.

Orsatjejen Eva Källberg fick en glädjechock i helgen. Under hösten spelade hon in en video. Come back Here, som är en hyllning till den amerikanske skådespelaren Jack Blacks kultband. I fredags kväll visades den i en av USA:s största tv-shower,The tonight show med Jay Leno.

Annons

– Först i lördags kom en kommentar på facebook om att någon sett videon i Jay Leno show, berättar Eva Källberg.

Sedan spårade hennes pojkvän upp det.

– Det var en total överraskning.

Jack Black och hans kollega Kyle Grass från Tenacious D var inbjudna gäster till Jay Leno.

De samtalar om besöket i Sverige i somras och spelningen på Gröna Lund. Intresset var rekordstort. Nöjesparken fick stänga anläggningen tre timmar före konserten då Gröna Lund var sprängfylld med 17 000 besökare. 5000 stod i kö utanför. En av dem som inte kom in var Eva Källberg från Orsa.

Hela sommaren inför spelningen hade Eva laddat upp för att se bandet. Till konserter på Gröna Lund gäller inga förköp. Anläggningen fylls på tills det är fullsatt. Det händer någon gång per år.

– Kvällen innan var jag på bröllop i Gränna och söndag morgon den 11 augusti körde jag bilen upp till Stockholm, parkerade i Årsta och tog t-banan in. Redan på Centralen varnade högtalare om att det var fullt på Grönan.

Men Eva gav sig inte. Hon åkte ut på Djurgården och ställde sig i en ändlös kö. En timma före spelning låstes grindarna definitivt. Någon försökte simma runt Grönan och komma in från båtbryggan. Andra hyrde gummibåt och trampbåt och tog sig in sjövägen.

Eva träffade tröstlösa fans från Östersund med andra avlägsna platser med dyra hotellkostnader som inte kom in.

Hemma i Orsa igen grubblade Eva över det inträffade och terapin blev att skriva en hyllningsbit till Tenacious D med vädjan kom tillbaka igen "Come Back Here".

Tre kompisar Andreas Andersson och Alfonso Ågren som driver A media samt ljudexpertern Peter Asp spelade in videon.

– I videon finns ett försnack, som påminner om förpratet till TD:s hit Tribute. Melodin är från deras kända låt Fuck her gently med min text. Dessutom har jag lagt in attribut med hänvisningar till TD som ett magiskt plektrum och halsband samt en fantröja med texten Tenacious D Rocks.

nämner Jack Black uppståndelsen i Stockholm med att folk kastade sig i havet för at komma in. Jay Leno presenterar Efteråt berömmer Jack Black, "en av de bästa videor han sett, de är bättre än våra, jag måste kontakta gänget bakom videon när jag ska spela min egna nästa gång".

Mer läsning

Annons