Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orsa Grönklitt till riksfinal i Stora Turismpriset

Annons

Regionfinalen omfattar området Jämtland, Uppsala län, Gävleborg och Dalarna. Förutom Orsa Grönklitt var Växbo Lin och Ramundbergets Alpina nominerade som kandidater.

För Orsa Grönklitt innebär utmärkelsen att man nu har chansen att för tredje gången vinna Stora Turismprisets riksfinal, där vinnaren, förutom äran, får 100 000 kronor. Riksfinalen sker i samband med Svenska Turistgalan den 28 oktober i Stockholm.

Orsa Grönklitts tidigare meriter är att man för två år sedan kom till regionfinalen. Förra året vann man den, men fick ge sig för Ystad kommuns filmsatsning. Nu kanske det blir "tredje gången gillt" för Orsa Grönklitt.

Bo Arvidssons förhoppning att det ska gå bra för Orsa Grönklitt i årets riksfinal, grundar han på att det hänt saker i bolaget under det gångna året.

- Bland annat förvärvet av anläggningarna i Tenndalen och nyemissionen. Med den här utnämningen i bakfickan har vi också fått en rejäl knuff framåt.

Motiveringen som juryn lämnade till vinnaren lyder:

"Orsa Grönklitt är ett av Sveriges absolut snabbast växande turismföretag. Företaget har samlat en hel region kring bolagets utveckling där kommuner företagare och privatpersoner tillsammans satsar 100-tals miljoner kronor. Flera produkter har slagit igenom internationellt. Orsa Grönklitt är ett företag inom besöksnäringen som drivs med stor affärsmässighet och med höga ambitioner på tillväxt. Det är ett mycket gott exempel på ett företag som med ett innovativt tänkande blivit investeringsbart och som kan inspirera till flera växande turistföretag".

Vid riksfinalen i Stockholm kommer styrelsen för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism att utse vilken av de sex regionfinalisterna som bäst lever upp till de satta kriterierna för Stora Turismpriset.

Mer läsning

Annons