Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet brev till Orsayran togs bort av admin: "Pajkastning i kommentarsfältet"

Bengt Perssons öppna brev i facebook-gruppen "Du vet att du är från Orsa när..." togs bort av administratören med motiveringen att gruppen inte ska bli ett debattforum.

Annons

Det öppna brev som Bengt Persson skickade till Orsayran och publicerade på Facebook innehöll en rad konkreta tips på vad han anser borde göras för att förbättra Orsayran.

Det var några som reagerade mot inlägget och tyckte att det var en onödig publicering av Persson. Efter att debatten var igång bestämde sig administratörerna för att radera inlägget från Bengt Persson.

Till saken hör att inlägg som bjuder in till debatt inte brukar publiceras i den aktuella facebookgruppen. Det är en grupp som snarare är ämnad för Orsas natursköna områden och hur Orsa var förr i tiden.

Här är facebookgruppens egen beskrivning av "Du vet att du är från Orsa när..":

"På sidan visas Orsa nu och då. Bilder, men även kommentarer och inlägg. Alla kan bidra. Öppen sida. Alla inlägg välkomna och uppskattade.OBS!Vi undanber oss bilder med texten Orsa Kommun Bildarkiv tvärs över bilden."

Läs också: Bengt skickade öppet brev till Orsayran: "Så blir det bättre drag"

Det hela resulterade i att Persson publicerade en höstbild och konstaterade att hans brev hade raderats. I kommentarsfältet som tillhörde höstbilden var det många som gav stöd åt Perssons öppna brev och ställde sig frågande till att det hade raderats.

Läs mer: Här är förändringarna inför årets Orsayra

Orsayran med regnmoln i bakgrunden.

Då försvarar en av administratörerna beslutet att radera inlägget på följande vis:

"Anledningen är att det kom ett antal reaktioner ang pajkastning bland kommentarerna till inlägget."

En annan administratör förklarade varför inlägget tagits bort så här:

"Som admin så säger vi, att blir det så att det blir samhällsdebatt och politik om och ikring ett inlägg då tas det bort, vi har gjort det förut tex. då det blev häftiga diskussioner om gågatan, vill man debattera Orsa som samhälle då får man starta en sådan grupp, politik och det som övergår i debatt, det tas bort, för denna sida är ej skapt för det ... Inget fel på Bengt Persson idéerna ..."

DT har sökt de inblandade administratörerna för en kommentar.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons