Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya E45-planer klara

Annons

Som alla säkert känner till vid det här laget, har den aktuella vägsträckan diskuterats och debatterats under minst 50 - 60 år. Olika förslag har avlöst varandra och förkastats.

I slutet av år 2006 ställde Vägverket ut en ny Vägutredning. I den presenterades fem alternativ till ny sträckning. Ytterligare tio alternativ hade valts bort. Utställningen följdes av ett "öppet hus" i kommunhuset där orsaborna hade möjlighet att få information och att lämna synpunkter.

Under våren beslutade politikerna i Orsa att inte förorda något av alternativen, utan överlämnade det slutliga avgörandet till Vägverket. Motiveringen var att politikerna tidigare valt alternativ, men då inte fått gehör hos Vägverket och länsstyrelsen.

Nu har Vägverket annonserat att man beslutat om val av vägkorridor för den framtida sträckningen av väg E45. Trots det ansåg Rolf Wimark på tisdagseftermiddagen att han inte kunde säga vilket av alternativen som kommer att föras vidare.

- Just nu håller vi på att sammanställa det material som ska presenteras vid "öppet hus" i kommunhuset på torsdag och kan därför inte säga någonting. Först under onsdagen räknar vi med att kunna presentera ett pressmeddelande, plus att vi lägger ut information på vår egen hemsida, säger Rolf Wimark.

Mer läsning

Annons