Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny revy med Sollerökäringen

/
  • Mats Jonsson och Britt-Liz Jönsson har den 9 oktober premiär för en ny föreställning med Sollerökäringen. Den här gången heter revyn Sollerökäringen goes OKTOBER.  Foto: Cola Production

Annons

Snart har två år passerat sedan Britt-Liz Jönsson satsade på att öppna Teaterbaren för underhållning av olika slag.

- Det är helt fantastiskt att få jobba med att underhålla och roa människor. Att kunna förvandla en klibbig, gråkall oktoberkväll till en skrattande endorfinkick.

Från början var det tänkt att Teaterbaren skulle vara en arena för endast en föreställning. Den första revyn hette kort och gott Sollerökäringen och hade premiär i den gamla verkstaden vid gamla kättingfabriken i februari 2009. Den andra uppsättningen kom i september samma år och hette I väntan på Åsa. Redan i januari 2010 var det dags för Nyårsrevy 23010 -helt enkelt.

- Nu kommer alltså den fjärde uppsättningen med Sollerökäringen goes OKTOBER. Det är helt nyskrivet material och har samma blandning av skratt, vemod, skön musik och galenskap som de tidigare föreställningarna. Vissa välkända, älskade figurer kommer tillbaka med nya berättelser och andra nya knasbollar gör entré.

Medverkar gör som vanligt Britt-Liz Jönsson me sin musiker och sidekick Mats Jonsson. Pia Forsberg dyker också upp som praktikant.

Sedan februari 2009 har Teaterbaren haft mer än 100 konserter, teatrar, utställningar, konferenser och events.

- Det bara fortsätter. Minst en gång i veckan kan man få sig en kulturell upplevelse i denna lilla privatteater i en av Sveriges minsta kommuner, säger Britt-Liz Jönsson.

Mer läsning

Annons