Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har stadshotellet fått ny ägare: "Vill att centrum ska leva upp"

Nu står det klart – Orsa stadshotell får ny ägare. Och planen är att fastigheten ska användas till verksamheter som är öppna för allmänheten.

Annons
Kvarntorget Fastighet AB blir ny ägare till Orsa stadshotell. Foto: Björn Daniels

I knappt två år användes Orsa stadshotell till flyktingboende. Men efter att det stängdes har lokalerna stått tomma i väntan på nya verksamheter. Nu står det dock klart att Kvarntorget Fastighet AB – Oscar Diös, kommer att ta över fastigheten redan under första halvåret av 2018.

Företaget äger sedan förra året Korsnäs tidigare kontor på Dalgatan 5 där Orsa kontorshotell nu bedrivs. Och nu utökar man alltså sitt fastighetsbestånd i Orsa ytterligare,

- Vi tycker att det Orsa är en spännande ort. Det händer mycket positiva saker när det gäller företagande och turism, säger Oscar Diös i ett uttalande kommunens hemsida.

Fastigheten kommer att få en yttre renovering. Foto: Fredrik Öjes.

Efter övertagandet kommer en yttre renovering att genomföras. Det är i nuläget inte helt klart vad fastigheten ska användas till – dock kan man konstatera att det kommer bli andra verksamheter än tidigare.

- Vi vill ge fastigheten det underhåll som den förtjänar och att Orsa centrum ska leva upp genom detta, säger Oscar Diös.

Kommunalrådet Mikael Thalin (C) är positiv till de nya ägarna.

- Jag ser mycket positivt på att hotellet nu kommer att genomgå en upprustning och hälsar Oscar Diös och hans företag Kvarntorget fastighets AB varmt välkommen till Orsa, säger han.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons