Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt mordförsök i Orsa – en person allvarligt skadad och två anhållna

Polisen larmades på söndagsmorgonen till Orsa där tre personer var inblandade i ett bråk med tillhyggen. En man är allvarligt skadad och har förts till sjukhus. Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök alternativt grov misshandel.

Annons

Det var vid klockan 08.40 som polisen larmades till bråket. Omständigheterna kring vad som hänt är i nuläget mycket oklara.

– Det är ett bråk som har uppstått mellan tre personer, troligtvis i en av de inblandades bostäder, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl på polisen.

Polisen anträffade två män i en bostad, där den ena hade lindriga skador. I en annan bostad cirka 300 meter därifrån har man hittat en man som är allvarligt skadad och som förts med ambulans till sjukhus.

– Alla tre personerna är gripna och även målsägare. Vi har spärrat av de båda bostäderna och inlett en förundersökning gällande mordförsök alternativt grov misshandel. Vi ska även hålla vittnesförhör, säger Jens auf der Heide på söndagsmorgonen.

En av de inblandade personerna är känd av polisen sedan tidigare.

Vid klockan 17.30 på söndagen meddelade polisen att två av de som greps nu har anhållits. Det handlar om två män i 25-årsåldern. När det gäller den tredje personen är han fortsatt gripen men ännu inte anhållen.

Polisen har under dagen hämtat in flera personer till förhör men ingen ytterligare person har gripits misstänkt för något brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons