Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märta och Gösta bodde ihop i tre timmar

/
  • Evakuerade. Brandchefen Håkan Bäcklund pratar med Märta Bergfeldt som hann bo tre timmar tillsammans med maken Gösta innan branden i Kristallen.

Annons

85-årige Gösta Bergfeldt blev sjuk vid nyår och inlagd på Mora lasarett. Där bar det sig inte bättre än att han bröt lårbenshalsen.

- Gösta blev kvar på lasarettet i drygt två månader och när han blev utskriven, fick han ett boende i Lillåhem i väntan på att en lägenhet i Kristallen skulle bli ledig, berättar Märta.

Nyligen fick Gösta och Märta hjälp av goda vänner med inflyttningen och i måndags var det meningen att de själva skulle flytta in tillsammans.

- Det höll i tre timmar. Då hade vi besök av hemtjänsten som upptäckte rök utanför fönstret. Det blev lite panik en stund. Gösta har fortfarande svårt att gå och det gällde att hjälpa honom längre bort i byggnaden.

Det som först verkade vara en brand direkt under Gösta och Märtas lägenhet, visade sig vara en förrådsbrand i anslutning till huvudbyggnaden.

- Nu ska lägenheten röksaneras, men vi har blivit lovade att det inte ska ta så lång tid. Medan vi väntar, har jag själv flyttat hem till huset i Skattungbyn och Gösta är tillbaka i Lillåhem, berättar Märta.

Mer läsning

Annons