Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubben som satsar på ungdomar

/
  • Custom Car Club i Orsa har startat en ungdomssektion. Några av medlemmarna är fr v Ronja Böhl, Johanna Dalberg Danielsson, Emil Häggström, Tommi Özturk, Jonathan Persson, Rasmus Johansson, Emil
  • Max Sjöberg är noggrann i sin jakt på att hitta värdefulla föremål till Antikrundan.  Foto: Hans Olander

Annons

CCC:s ordförande Leif Lindevik berättar att tanken på en ungdomssektion växte fram under sommarens onsdagsyror.

- CCC sålde hamburgare under yrorna och i det sammanhanget började ungdomar med intresse i bilar och motorer att hålla till hos oss. Flera av ungdomarna har byggt och kör EPA-traktorer och en tanke började växa att få in ungdomarna som medlemmar i CCC, säger Leif Lindevik.

Under yrankvällarna framkom det att ungdomarna saknade en fast punkt där de kunde hålla till och meka med sina bilar.

- När vi i klubben enats om att hjälpa ungdomarna så kallade vi till ett möte den 5 september. Det blev ett jättekul möte där 21 killar och tjejer infann sig. Det hela slutade med att Mikaela Ribbheden utsågs till kontaktperson mellan klubben och ungdomarna. Vi hann också dra upp riktlinjer hur vi ska gå vidare.

Redan under de första dagarna efter mötet var CCC i kontakt med Orsa kommun för att undersöka möjligheterna till en lokal mer centralt i Orsa.

- Vi fick ett väldigt bra mottagande och även tips om lokaler som kan passa verksamheten.

I väntan på att en lokal blir tillgänglig centralt i Orsa kommer CCC:s klubblokal vid flygfältet att vara bas för ungdomssektionen.

- Här kommer vi att hålla några träffar för att bestämma vad vi ska göra. Redan har det framförts önskemål om ett race för EPA-traktorer, utställning och filmkvällar. Vi kommer också att ha en tjejträff, så att tjejerna får möjlighet att framföra sina önskemål, säger Mikaela Ribbheden.

Redan nu finns det ett 10-tal EPA-traktorer i Orsa och fler är på gång.

- Även om det kom 21 ungdomar till den första träffen, så finns det minst lika många till som är intresserade av att vara med i klubben. Dessutom finns det ungdomar i både Mora och Älvdalen som anmält att de är intresserade, säger Leif Lindevik.

Mer läsning

Annons