Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julius och Björn nominerade till pris – kan bli Årets samhällsaktör 2017

Orsaduon Julius och Björn och antirasistiska sajten Inte rasist men är några av de som nominerats till utmärkelsen Årets samhällsaktör 2017.

Annons

Utmärkelsen delas ut på initiativ av reklambyrån Gullers Grupp till en organisation, ett företag eller ett initiativ som bidragit till samhällsutvecklingen under förra året.

– Det är viktigt att företag, organisationer, myndigheter och enskilda initiativ fortsätter att ta ett aktivt ansvar för en positiv samhällsutveckling. Genom utmärkelsen lyfter vi fram aktörer som engagerar sig och gör skillnad, samtidigt som vi får en inblick i vad som gjort störst avtryck hos allmänheten, säger Hans Gennerud, vd på Gullers Grupp, i ett pressmeddelande.

De nominerade till årets utmärkelse har tagits fram av en nomineringskommitté bestående av personer med "stor insyn i samhällsdebatten". Vem som får utmärkelsen avgörs av allmänheten, som kan rösta på sin favorit fram till den 14 februari.

Julius Aspman, Björn Daniels och Micke Andersson inför 2016 års upplaga av Musikhjälpen.

Julius och Björn från Orsa är en av de som nominerats till utmärkelsen. I motiveringen står att de under sitt engagemang för Musikhjälpen under två år lyckats samla ihop nästan två miljoner kronor till insamlingen.

Läs också [+]: Julius och Björn från Orsa samlade in över 1.4 miljoner till Musikhjälpen – slår alla tidigare rekord

Även den antirasistiska sajten Inte rasist men, som grundades av Henrik Johansson från Avesta finns med som nominerad till utmärkelsen. I motiveringen till varför de är nominerade står att sajten syftar till att jobba för ett öppet och demokratiskt Sverige, och har med sina 25 000 anhängare på sociala medier lyckats väcka debatt med sin granskande journalistik.

Läs också [+]: "Inte rasist men" firar fem år – Grundaren från Avesta: "Tanken är att göra antifascism jävligt roligt"

Henrik Johansson från Avesta grundade Inte rasist men, som nu är nominerat till utmärkelsen. Arkivbild.

Årets nominerade aktörer:

Inte rasist, men…

Julius och Björn

#Medvilkenrätt

Östersunds FK

Marcus Oscarsson

Skäringer och Mannheimer podcast

Locker Room Talk Sverige

Förenade Förorter

Tjejer i Förening

#Tystiklassen

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons